

Zamówienia telefoniczne: 533 371 803
Juz od 250 zł: DARMOWA DOSTAWA
Po destylacji zacieru z dodatkiem jagód jałowca pospolitego powinien zawierać 35% – 40% alkoholu.
Zazwyczaj jest mieszany z innymi napojami, by złagodzić cierpki i gorzki smak. Jest jednym z najbardziej popularnych napojów alkoholowych używanych do drinków. Uznawany za alkohol dający się mieszać ze wszystkim, najczęściej z tonikiem, ew. sokiem cytrynowym lub pomarańczowym . Natomiast gin wymieszany z wermutem daje w efekcie martini.
500ML esencji smakowej wystarcza na 19l alkoholu.
Przepis na butelkę 0,75l:
Wlać 20ml esencji do butelki, dopełnić alkoholem i wymieszać. Można dosłodzić do smaku. Pozostawić na min. 24 godziny.
Skład: naturalne i podobne do naturalnych aromaty, gliceryna, inwertoza, woda destylowana, barwnik spożywczy.