
Zamówienia telefoniczne: 533 371 803
Juz od 250 zł: DARMOWA DOSTAWA
Fermentują od 5 do 7kg cukru dając nawet 17% alkoholu.
Fermentują od 5 do 7kg cukru dając nawet 17% alkoholu.
cukier | dni | alkohol |
5kg | 1 | 13% |
6kg | 2 | 15% |
7kg | 3 | 17% |
Instrukcja: rozpuścić wybraną ilość cukru w ciepłej wodzie, przelać do fermentatora i dopełnić ciepłą wodą do objętości 25 litrów. Do nastawu o temp. 20-300C wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 22-270C.
Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych!!!
Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy.