

Zamówienia telefoniczne: 533 371 803
Juz od 250 zł: DARMOWA DOSTAWA
Do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji. No. 401810.
Do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji. No. 401810.
Pirosiarczan potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.
Stabilizacja nastawu: Dawkowanie: 1g PIROSIARCZYNU POTASU na 3-5 litrów nastawu.
Sposób użycia: Odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić
w 50-100ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.
Stabilizacja wina:
Dawkowanie: 1g PIROSIARCZYNU POTASU na 10 litrów wina.
Sposób użycia: Odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić
w 50-100ml wody. Dodać do wina i wymieszać.
Odkażanie:
Dawkowanie: 10g pirosiarczynu potasu na 2 litry wody.
Sposób użycia: Rozpuścić pirosiarczynu potasu w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.
Uwaga! Przechowywać w chłodnym, suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu. Stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.
Skład: pirosiarczyn potasu.