

Zamówienia telefoniczne: 533 371 803
Juz od 250 zł: DARMOWA DOSTAWA
Pektoenzym w proszku, porcja na 10-20kg owoców.
Pektoenzym w proszku, porcja na 10-20kg owoców.
Pektoenzym to naturalny, wysoce aktywny, suszony preparat enzymatyczny, ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Niezbędny przy wyrobie owocowych win domowych.
Sposób użycia: rozdrobnione owoce zalać niewielką ilością wody 1-3L/ 10kg owoców. Temperatura wody dla owoców jagodowych: 40oC, dla jabłek , gruszek, pigwy: 80oC. Preparat rozpuścić w 100ml wody o temp. pokojowej i dodać do owoców. Całość dokładnie wymieszać o pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15h. Po tym czasie tłoczyć sok.
Skład: Pektynaza (Oenobrands), sacharoza.