

Zamówienia telefoniczne: 533 371 803
Juz od 250 zł: DARMOWA DOSTAWA
Drożdże piwne dolnej fermentacji.
Drożdże piwne dolnej fermentacji.
Saflager S-23 to szczep drożdży dolnej fermentacji, pochodzący z VLB Berlin - Niemcy. Szczep ten jest szeroko stosowany przez komercyjne browary w Europie. Skutecznie odfermentowuje gęstą brzeczkę (nawet pow. 20°Blg). Szczególnie polecany do piw w stylu Dortmunder.
W Polsce używany z powodzeniem przez piwowarów domowych i browary komercyjne od 2004 roku!
Parametry:
-kłaczkowanie i osiadanie: wysokie,
-odfermentowanie: wysokie,
-zalecana temperatura fermentacji: 12-15°C,
-dozowanie: przeciętnie 11.5 g na 20 litrów piwa - przy brzeczkach gęstszych (pow. 15°Blg - zalecamy podwojenie ilości drożdży).