

Komórki wysoce aktywnych drożdży, suszone są fluidalnie. Pojedyncza dawka wystarcza na przygotowanie do 35 l wina.
EnoVini WS - drożdże te przeznaczone są do produkcji win białych, różowych jak i czerwonych. Fermentują w temperaturze 15 - 30°C. Mają średnie wymagania w stosunku do źródła azotu, tolerują do 13% alkoholu. Ten poziom tolerancji umożliwia uzyskanie dojrzałych win, zarówno wytrawnych, półwytrawnych, a nawet półsłodkich, bez niebezpieczeństwa dalszej fermentacji w butelkach.
Dzięki zastosowaniu tego typu drożdży winiarskich uzyskamy wina łagodne, zrównoważone, o wyraźniej nucie owocowej.
Sposób użycia: Drożdże Enovini nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temp. 35 *C wody. Całość pozostawić na 20 min i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina. Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej.
Produkty powiązane