

Zamówienia telefoniczne: 533 371 803
Juz od 250 zł: DARMOWA DOSTAWA
Do klarowania win i soków no.401600.
Do klarowania win i soków no.401600.
Klarowin (bentonit) to skuteczny środek do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie. Jest środkiem w pełni bezpiecznym. Nie wchodzi w reakcję z winem.
Dawkowanie: stosować w proporcji 1g Klarowinu na 1 litr wina (soku). Zawartość torebki wystarcza na 10 litrów.
Sposób użycia: odpowiednią porcję Klarowinu wsypać do 100ml wody i wymieszać. Pozostawić na dobę często mieszając. Uzyskaną zawiesinę wlać do klarowanego płynu i dokładnie wymieszać. Efekty klarowania widoczne są już po kilku dniach.
Skład: bentonit sodowo-potasowy (E558)