

Zamówienia telefoniczne: 533 371 803
Juz od 250 zł: DARMOWA DOSTAWA
Do klarowania win i soków czerwonych/różowych no.401620.
Do klarowania win i soków czerwonych/różowych no.401620.
Klarowin 2 (żelatyna kwasowa) o liczbie Bloom'a 50-120 skutecznie usuwa zmętniania wywołane obecnością substancji barwnikowych i garbnikowych występujących głównie w winach i skokach owocowych.
Dawkowanie: stosować w proporcji 1g Klarowinu 2 na 4,5-7 litrów wina (soku), w zależności od stopnia zmętnienia. Zawartość torebki wystarcza na 30-50 litrów.
Sposób użycia: odpowiednią porcję Klarowinu 2 wsypać do 100ml wody i wymieszać. Wlać do klarowanego wina (soku) i dokładnie wymieszać. Nie przedawkować! Efekty klarowania widoczne już po kilku dniach.
Skład: żelatyna kwasowa (E441)