

Zamówienia telefoniczne: 533 371 803
Juz od 250 zł: DARMOWA DOSTAWA
"Kreda" do odkwaszania wina.
W celu zmniejszenia poziomu kwasowości, należy rozpuścić 6,7g węglanu wapnia na każde 10l wina. Zabieg ten zmniejsza kwasowość wina o około 1g/l.
Maksymalne, dopuszczone dawkowanie to 1,5g na 1l wina.
Sposób użycia: odpowiednią ilość węglanu wapnia, należy rozpuścić w niewielkiej ilości wina lub wody, dodać do całego nastawu i dobrze wymieszać.
"Kreda" do odkwaszania wina.
W celu zmniejszenia poziomu kwasowości, należy rozpuścić 6,7g węglanu wapnia na każde 10l wina. Zabieg ten zmniejsza kwasowość wina o około 1g/l.
Maksymalne, dopuszczone dawkowanie to 1,5g na 1l wina.
Sposób użycia: odpowiednią ilość węglanu wapnia, należy rozpuścić w niewielkiej ilości wina lub wody, dodać do całego nastawu i dobrze wymieszać.
Węglan wapnia to uniwersalny środek do obniżenia kasowości moszczów ( win ) owocowych i gronowych.
Sposób użycia: węglan wapnia rozpuścić w 100 ml wody, dodać do moszczu ( wina ), dokładnie wymieszać. Po dobie moszcz zlać znad utworzonego osadu.
Nie należy przekraczać dawki 15g na 10l moszczu
Dodatek 6-7g do 10l moszczu spowoduje obniżenie jego kwasowości o 1g/l.
Skład: węglan wapnia CaCO3