Wybierz kategorie arrow_drop_down arrow_drop_up
WĘGLAN WAPNIA 50 g
  • WĘGLAN WAPNIA 50 g

WĘGLAN WAPNIA 50 g

Cena: 4,50 zł

"Kreda" do odkwaszania wina.
W celu zmniejszenia poziomu kwasowości, należy rozpuścić 6,7g węglanu wapnia na każde 10l wina. Zabieg ten zmniejsza kwasowość wina o około 1g/l.

Maksymalne, dopuszczone dawkowanie to 1,5g na 1l wina.
Sposób użycia: odpowiednią ilość węglanu wapnia, należy rozpuścić w niewielkiej ilości wina lub wody, dodać do całego nastawu i dobrze wymieszać.

Węglan wapnia to uniwersalny środek do obniżenia kasowości moszczów ( win ) owocowych i gronowych.




Sposób użycia: węglan wapnia rozpuścić w 100 ml wody, dodać do moszczu ( wina ), dokładnie wymieszać. Po dobie moszcz zlać znad utworzonego osadu.
Nie należy przekraczać dawki 15g na 10l moszczu

Dodatek 6-7g do 10l moszczu spowoduje obniżenie jego kwasowości o 1g/l.

Skład: węglan wapnia CaCO3

AKE-R-051
Nowy produkt